Mijn Twitter     Mijn Facebook     Mijn Instagram     Mijn Pinterest     Mijn LinkedIn     Mijn LinkedIn

Mijn nieuwe kantoor

Na 17 jaar heb ik mijn oude vertrouwde kantoor in Amersfoort ingewisseld voor een nieuwe, huiselijkere variant in Utrecht. Al bijna sinds het begin van mijn werkzame leven werkte ik bij vrouwenorganisatie Passage en had ik mijn kantoor op het landelijk bureau in Amersfoort. Toen mijn werkgever eind vorig jaar aankondigde het kantoor te gaan reorganiseren, was dat voor mij een moment om eens goed na te denken over mijn toekomst.

Ik wist met zekerheid dat ik het werk voor leesclubs en filmgroepen niet wilde opgeven, maar ik had de keuze om dat via een detachering voor mijn werkgever te blijven doen, of om een eigen bedrijf op te richten. Ik heb voor dat laatste gekozen, en mijn werkgever ervan weten te overtuigen mij de rechten te geven om het materiaal voor leesclubs en filmgroepen, Boekentaal Mondiaal en Moving Movies geheten, uit te geven en aan de leden te blijven aanbieden. Ik ben dus nu zelfstandig ondernemer en de lees- en filmclubs zijn mijn klanten.
“Het mooiste van alle veranderingen is dat ik nog steeds kan doen wat ik het leukste vind: me inzetten voor boeken- en filmliefhebbers.”
Mijn eigen onderneming biedt mij nu niet alleen de gelegenheid om mijn werkzaamheden voor deze groepen uit te breiden, maar ook om daarnaast activiteiten te ontwikkelen voor andere doelgroepen en klanten. Ook kan ik nu mijn vaardigheden op het gebied van vormgeving en fotografie verder ontwikkelen en de schrijfopdrachten die ik altijd al deed, verder uitbreiden.
“Ik voel de creativiteit weer stromen sinds ik het besluit heb genomen voor mezelf te beginnen.”
Het komende najaar pak ik mijn fotografieopleiding aan de School voor Fotografie weer op en ik hoop dan in november volgend jaar af te studeren. Er zijn genoeg plannen en ik heb leuke gesprekken met mogelijke samenwerkingspartners.
Het mooiste van alle veranderingen is dat ik nog steeds kan doen wat ik het leukste vind: me inzetten voor boeken- en filmliefhebbers! En dat vanuit een fijne en inspirerende werkplek.

Jacandra

Jacandra is eigenaar van BoekBeeldTekst. Zij is uitgever en hoofdredacteur van Boekentaal Mondiaal en Moving Movies. Twitter | Facebook | LinkedIn